Само около комплекса е защо скоростта на светлината е максимално в науката новини

защо е максимумът

Често казваме, че максималната скорост на светлината в нашата вселена, както и че няма нищо, което можеше да се движи по-бързо от скоростта на светлината във вакуум. И още повече - ние. Приближава скорост светлина, обектът придобива маса и енергия, че или тя разрушава или противоречи обща теория на относителността на Айнщайн. Да предположим, че ние вярваме в него и да търсим заобиколни (като например създаване или деформират двигателят ще разберем парадоксите на квантовата механика), за да лети до най-близката звезда, а не 75000 години, а след няколко седмици. Но тъй като някои от нас имат по-високо физическо възпитание, не е ясно защо по улиците се каже, че скоростта на светлината е максималната е постоянна и равна на 300 000 km / и?Има много прост и интуитивен обяснение защо всичко е така, но те могат да започнат да се мразят. Търсене в интернет ще ви доведе до концепцията за "релативистката маса" и факта, че тя се нуждае от повече енергия, за да се ускори обект, който вече се движи с висока скорост. Това е най-обичайния начин на тълкуване на математически апарат на специалната теория на относителността, но тя въвежда заблудят мнозина, и особено на вас, скъпи наши читатели. Както мнозина от вас (и нас също) се опитват високи физически вкусове като дълбоко пръст в нея солена вода, преди да отидете плуване. В резултат на това на Вселената става много по-сложна и по-малко, отколкото доста всъщност.

Нека да обсъдим този въпрос от гледна точка на геометрична интерпретация, която е в съответствие с общата теория на относителността на. Това е по-малко очевидни, но малко по-трудно, отколкото да прави стрелите на хартиен носител, така че много от вас напълно разбирам теорията, която се крие зад абстракции като "власт" и откровени лъжи, като например "релативистката маса".

Първо, нека да се определи в каква посока да се определят ясно своето място. "Надолу" - е посока. Тя се определя като посоката, в която нещата падат, когато ги освободи. "Up" - е посока обратна на посоката "надолу". Вземете компаса и да се посочат допълнителни направления: север, юг, изток и запад. Всички тези области са определени като сериозни чичовци "ортонормирана (или ортогонална) база", но това е по-добре сега да се мисли. Да предположим, че тези шест области са абсолютни, защото те съществуват там, където ние ще анализираме нашия сложен въпрос.

Сега, нека добавим две направления: в бъдещето и в миналото. Вие не може лесно да се премести в тези области на техните собствени, но и да ги представя за вас трябва да бъде достатъчно лесно. Бъдещето - това е посоката, която започва утре; минало - посоката, където предния ден.

Осемте основни направления - нагоре, надолу, север, юг, запад, изток, минали и бъдещи - описват фундаменталната геометрия на Вселената. Всяка двойка от тези области можем да наречем "измерване", така че ние живеем в четириизмерна вселена. Друг термин за това е четириизмерна разбиране за "пространство-време", но ние ще се опитаме да се избегне използването на този термин. Само не забравяйте, че в нашия контекст на "пространство-време" е еквивалентно на понятието "Вселена".

Хайде на сцената. Нека да разгледаме актьорите.

Представете си, че се намирате в един влак с затворени прозорци. Не можете да видите навън и, например, на пистата е толкова съвършен, че да не се чувствам като пътувам с влак, или не. Ето защо, просто си седи във влака, не можеш да кажеш, че пътувате или не съвсем. Внимавай на улицата - и вие ще разберете, че ландшафтът се втурва минало. Но прозорците са затворени.

Има само един начин да разберете, вие се движите, или не. Просто седи и да чака. Ако влакът стои на гарата, нищо няма да се случи. Но ако се движи влакът, рано или късно ще се стигне до новата станция.

В тази метафора, колата е всичко, което можем да видим в света около нас - къщата, котка Васка, звездите в небето и т.н. "Следваща спирка - утре."

Ако все още седи и котка Васка сън мирно поставят своите ежедневни часа, няма да се чувствате движението. Но това със сигурност ще дойде утре.

Ето какво означава да се премине към бъдещето. Само времето ще покаже истината: движението или паркинг.Макар че трябва да има сравнително лесно всичко това представлява. Може би, това е трудно да мисля за времето като посока, и още повече за себе си - като време, преминаващи през обекта. Но вие ще разберете. Сега включете въображението.

Представете си, че сте на шофиране в колата си, има нещо ужасно: отрече спирачките. По стечение на обстоятелствата, в същото време и предаването заседналата газ. Няма да можете да се ускори, нито да спре. Единственото нещо, което трябва - на волана. Можете да промените посоката на движение, но не и неговата скорост.

Разбира се, първото нещо, което правите, е опитат да влязат в меката храстите и някак леко спре колата. Но нека не възнамерявате да използвате тази техника. Просто се съсредоточи върху спецификата на вашия повреден автомобил: можете да промените посоката, но не и на скоростта.

Ето как се движим през Вселената. Имате ли волан, но не и педали. Седейки и прочетете тази статия, вие се търкаля в светло бъдеще с максимална скорост. И когато се изправи, за да се направи чаша чай, като промените посоката на движение в пространство-времето, но не и скоростта си. Ако много бързо ще се движат в пространството, времето ще работи малко по-бавно.

Лесно е да си представим, теглене на колоос, на хартиен носител. Ос, която ще отиде нагоре и надолу - това е оста на времето, до - така че в бъдеще. Хоризонталната ос представлява пространство. Можем да се направи само едно измерение на пространството като лист хартия dvuhmeren, но нека просто да си представим, че това понятие се отнася за всички три измерения на пространството.

Нарисувайте стрелка с координатната ос, където те се обединят и да го насочи нагоре по вертикалната ос. Без значение колко време ще бъде, само имайте предвид, че ще бъде само една дължина. Тази стрелка, която сега е насочено към бъдещето, е стойност, която физика наречените "четири скорост". Това е скоростта на движението ви по време-пространството. Сега вие сте на почивка, така че точките стрелки само за в бъдеще.

Ако искате да се движи през пространството - от дясно на координатните оси - вие трябва да промените четири скорости, и да включва хоризонтална компонента. Оказва се, че трябва да се обърне на стрелката. Но след като го направите, вие ще забележите, че стрелката не сочи нагоре, така уверено в бъдещето, както преди. Сега се движат в пространството, но трябваше да се пожертва движението в бъдеще, тъй като стрела четири скорост може да се върти само, но никога не се разтяга или да се свие.

Тук започва добре познатия ефект на "забавянето на времето", който се говори от всички, малко посветени на специалната теория на относителността. Ако преместите в пространството, не се движи толкова бързо, колкото биха могли във времето би било, ако седна на земята. Часовникът ви ще бъде по-бавно от тиктака часовника на човек, който не се движи.

И сега стигаме до решаването на въпроса, защо фразата "по-бързо от светлината" няма смисъл в нашата вселена. Вижте какво се случва, ако искате да се движат в пространството възможно най-бързо. Обръщаш стрелка четири скорости по целия път докато се посочва по хоризонталната ос. Ние помним, че стрелката не може да се удължи. Тя може само да се върти. Така че, са се увеличили скоростта на пространството, колкото е възможно. Но това стана невъзможно да се движи още по-бързо. Стрелка къде да се обърнат, в противен случай тя ще бъде "прав прав" или "хоризонтална хоризонтална." Но да се равнява на тази концепция и "по-бързо от светлината". Това просто не е възможно, как да се хранят три риби и огромен хора със седем хляба.

Ето защо в нашата вселена, нищо не може да се движи по-бързо от светлината. Поради това, че фразата "по-бързо от светлината" в нашата вселена е еквивалентен на израза "право напред" или "хоризонтална хоризонтална."

Да, имам няколко въпроса. Защо векторите на четири скорости могат само да се върти, но не и да се простират? По този въпрос има отговор, но това е свързано с инвариантността на скоростта на светлината, а ние ще го оставя за по-късно. А ако просто вярвам в него, ще бъде малко по-слабо информирани по този въпрос от най-гениалните физици са съществували някога на нашата планета.

Скептиците може да се чудя, защо ние да използва опростен модел на геометрията на пространството, позовавайки се на въртенето и кръгове евклидовата. В реалния свят на пространство-времето геометрията на Минковски геометрия се подчинява и завои са хиперболичен. Но простата версия на обяснението е правото на живот.

Само за комплекса: защо максималната скорост на светлината? Иля Кел

protivorechish себе си. когато стигнете до скоростта на светлината няма да dvigaeshsya нито миналото, нито в бъдеще, тогава как хората остареят, докато сте млади? след това вече и в бъдеще са. освен ако не искаш да кажеш себе си като обект. )

а по-скоро към "пише на български език" Харесва ми, че не знам украински български: D, но всички, като ни се обадите, "Малката руски" знае български език, не знам само няколко, които живеят някъде в далечното село.

начин хладно, така че те напада човека. Браво. за език. uzhs. =)

В един от епизодите на Супермен, той започва да лети около Земята със скорост близка до момента се върна и любимата му не е възобновен :)

Това е само един пример за размисъл в измислица.

В общи линии, да, ако не се вземе предвид фактът, че не може да достигне скоростта на светлината, а не като изисква в същото време енергията на галактиката (и може би повече), тогава да, спътниците лети със скорост дори и 100 км / ите "възраст" по-бавно от фиксиран.

"В един от епизодите на Супермен, той започва да лети около Земята със скорост близка до момента се върна и любимата му не е възкръснал"

Аз не знам как да започна, добре, добре, всъщност, ако приемем, че много висока скорост има, например, един куршум от пистолет. И човек стреля мишена пистолет. И ако, заедно с изстрел сме се ускори до такава скорост, че да надмине куршума и има време за отстраняване на целта, той няма да влезе в него. Но ако искаме да се ускори след куршум попада в целта, а след това, с каква скорост не се движим, удря целта, ние не го предотврати.
Това съм аз на факта, че светлината, това е някаква частица (фотон) лети в космоса, като куршум. И ние виждаме обекти, защото това се отразява от тях. Затова, ако ние изпревари светлината, отразена от нас и да му попречи, можем да гледаме на себе си, и изглежда, че ние в бъдеще? Нещо, което беше объркан)).