Ние говорим и пишем правилно

1. Как да се "при пристигане" или "пристигане"?
Внимание: ШОК! Предлогът "в" в смисъл на "след което му" се използва с предложен.
И така би било правилно "на priezdE", "при пристигане", "при пристигане", "завърши", "при завършване", "В края." Така че има!2. Уморихте се чудех: TAK_ZHE или друго?
Има един прост съвет.
Ако е възможно да се премахне от текста на безболезнен
(Сравни "Сергей алкохола е продължило толкова дълго, колкото преди година" и "склонност на Сергей продължило толкова дълго, колкото преди година"), а след това пишем SAME отделно.
Ако е невъзможно да се отстранят (сравни "Сергей алкохола, както и тютюнопушенето и ругатни" и "Сергей алкохола и тютюнопушенето и клетва"), а след това пишем SAME заедно. Такива случаи, да.

3. пещта на крематориума за тези, които казват "двете момичета!" Не забравяйте - ако женската е и двете!

4. Как може думата "бъдеще" неща на U писмото, за да получите "buduyuschy"?
Manic vpihivaniya допълнителни писма - да победят правописен речник и повтарят: "Ще го направя" - "бъдеще", "да" - "Next".

5. глагола "да влезе" в бъдеще време ще изглежда така: Хайде, хайде, хайде, и така нататък.
моля ви: не я оплете в Q!

6. дузина пръчки всеки, който казва, че "се създаде един", "zdal", "zdachi"! Представката "Z" не съществува! "C" само.
И моля, не си оскверняват български език "sdes"! Е, няма такава дума!
Отличен "Тук" е написана с буквата Z, тя е част от корена.

7. Думата "приплъзване" не буквата "Е"! И не трябва да има нужда да го набутам!

8. Хит на хората, които пишат "екстремни" и се опитва да докаже, че не е дума от "Екстра".
Това не е така, тези две думи са дошли в българския език в различни времена и правилно "екстремен".

9. Правилно постави акцент в думите:
Асансьори (не се вдигне), тортата (не торта), бар (не Барман) отдадете (не се отдадат) новородени (не новородени).

10. Да не се пише "опита". Ние трябва да се опитаме поне веднъж да пишат правилно.

11. Имате всички Едва bolgarskogovoryaschie хора знаят как се пише "NAVRYAD_LI".
Да, дали частицата е писано отделно във всички случаи, с изключение на думите "да" и "трябва". където тя влиза в част от словото!

Искате ли да се говори на родния си език правилно?

1. Колко може да се съмнява "ела" или "дойде"? Не забравяйте, веднъж завинаги, в дясно - "ела".

2. Поръчахме "Експрес"? За да се готви по-бързо? Кафе, наречена "Еспресо".

3. Как да "изд" или "ehay", или: "Иди"? Няма начин! Най-наложително форма на глагола "да" и "отиде" е само на "Go" или "обади", "ела", и т.н. Използването на думите: "Иди" без префикса се счита за приемлив, но нежелан в разговорен реч.

4. Как да "победа" или "победен"? Няма начин! "Победа" Глаголът не е форма на първо лице единствено число. броя в бъдеще време. "Спечеля", "Ще бъде в състояние да спечели", доста заместител на тази форма.

5. Повторете! Все още няма думи "по принцип" и "по принцип"! Има думата "общо" и "по принцип". И точка.

6. Документите необходимо "подпис", но в Сикстинската капела върху стената на олтара - "картината". Да не се обърка, приятели мои, не се обърка!

7. От гледна точка на лексикалната съвместимост, изразът "най-доброто" звучи толкова нелепо, тъй като "по-красива." Голяма здравей на директорите "Най-добър филм".

8. "да" - това е да се заемат! "Заемете ми парите" - не е наред. Вие не може да вземе някой може да бъде само някой. "Lend ми малко пари", "Мога ли да те взема?" - правилно.

9. "V_techeniE" (известно време в хода), но "v_techeniI" (например, реки, над посоката, в изкуството). Моля, обърнете внимание, винаги отделно!

10. Hadron Collider! Не "Androna", кой е този "Andron"? Адрони - са елементарни частици, в тяхна чест и е обявен за ускорителя. "Ускорител", между другото, с две "л".

11. Win! Не е победа! Искрено не разбирам какво мотивира хората да поставят там, "J". CAPTCHA - игра.12. Всеки, който все още се казва, че "техните" ще изгори в ада!

13. По време на писането на "Съжалявам", вместо "извинявай" време да се въведат глоби.

Успешните хора трябва да са грамотни. Учете роден език!

1. Съмнявам се, че е вярно, "легна" или "легна"?
Точно така: слагам (лъжа само с представки!) И сложи (строго без префикса!).
Например, "Сложих си правила и норми" или "Аз, пуснати на българския език в училище."

2. Момичета, не продължат да общуват с човека, който ти писах: "Ти simpotichnogo ЮНОШЕСКИ". Помощ естествен подбор!

3. "Какво да облека?" - може да мисли само Yudashkin. Е, си спомнят "носете чорапи" - "премахване гащите", "рокля Маша" - ". Ивица Катя"
Ето защо, правилно: "Какво щях да облека?".

4. Не се замени "съжалявам", за да "се извини". "Съжалявам" - не бях прав и аз се извинявам, "съжалявам" - Аз самият се извини за тези неща, какво искаш.

5. "Харесва ли ти?" - "Не, не ми харесва!" - това е ужасно!
Така че, не забравяйте, учебната програма.
Ако глаголът отговаря на въпроса "какво да правя? / Какво да се прави?", The ь не е необходимо. И ако - на въпроса "Какво да се прави / Какво да се прави", на ь нужда.
По този начин тук, за да се научат да четат и пишат винаги е полезно.

6. Правилно постави акцент в думите:
Красиви (не красива), щори (не щори), сметана (не сметана), веригата (без верига), Кук (не готвя).

7. Кой с Москва? Forward марш към село!
Литературната норма: Мисля, Брянск, от Смоленск, от Екатеринбург.
"От Москва" - народен език.

8. "В moEmu", "по-tvoEmu" - написано с тире! Не "pomoymu" и други глупости!

9. Не забравяйте!
Поздравления за (какво?) В деня (какво?) Рожден ден! Аз отивам (къде?) В деня (на какво?) Рожден ден!
Бях на парти за рожден ден.
Не "Отивам на рожден ден", "Поздравления, честит рожден ден" и като ерес!
Освен това, всички думи са написани с малки букви.

10. Правото да се каже "Обичам сладолед (не moroZhNoe, не сладолед). Искам тарталети (не торта, торта не е). "

11. Обърнете внимание на писаното слово:
И все пак, vryaD_li, бавно, с една дума, от време на време, наистина, kak_budtO по-късно.
Да, те са написани по този начин!

12. Classic. "Обади ми?" - акцентът е винаги на последната сричка! Не са изключения! Проверяваме песента "Обади ми се обадете."

13. Да не се казва, "sosiski", тази дума не съществува ь. Но думата "цици" е той.

Повечето от думите с буквата "F" на български език - назаем. Пушкин е горд от факта, че в "Приказка за цар Салтан" е само една дума с буквата "е" - на флота.

в българския език има само 74 думи, които започват с буквата "J". Но повечето от нас само "йод, йоги" и си спомня града "Йошкар Ола".

там са думи на български език на "Y". Това са имената на населени места и реки: River Ygyatta, Yllymah, Ynahsyt, Ynykchansky, Ytyk-Kyuyol.

Единствените думи в българския език с трите букви "е" в един ред - това е дълго гърло (и други -sheee на, например, заедно извити, краткосрочен) и "змияр змия орел."

в българския език има дума за езика, с уникален префикс Ko - ъгъл.

Единствената дума, на български език, който все още няма корени - премахнете. Смята се, че този така наречен нула дума корен, намиращ се в редуване с корена -im- (CON им АМБ). По-рано, около XVII век, глаголът изглеждаше vynyat, и имаше един материал корен, същото като в асансьора, прегърне, да разбират (sr.snimat, прегърне, да разбират), но коренът на -nya- късно е интерпретиран като наставка - ню (като пръчка, удар).

Единственият едносрични прилагателното на български език - е зло.

в българския език има дума за езика, с уникални представки U, - общо и общо a- и - може би (. остарели като осем месеца ", а не осем късмет"), образуван от съюзи и и и.

Word бик и една пчела - и същ корен. В творбите на Стария руската литература пчелен дума написана като "bchela". Гласни часа / и се дължи на произхода на двата звука от същия индоевропейски звук U. Ако си спомняте на диалектната глагол Буча, като ценности "рев, шум в ушите, бръмчене" и етимологично сродни думи пчела, насекоми и бик, а след това става ясно, каква е общата стойност на тези думи.

До XIV век в Русия всички неприлични думи, наречени "смешни" глаголи.

Най-дългата глаголи - "да се преразгледа", "substantsionalizirovatsya" и "интернационализират" (всички - 24 букви, словоформи и -uyuschimisya -vshis 25 букви);
Най-дългата съществителни - "мизантропия" и "величието" (24 букви, словоформи -s - 26 букви, обаче, "мизантропия" почти никога не се използва в множествено число ..);

Най-дългата одушевени съществителни - "odinnadtsatiklassnitsa" и "управителката" (21 буквена дума образува -s - 23 букви);

Най-дългата наречие, заключващ речника - "незадоволителна" (19 букви); обаче, е необходимо да се вземе предвид, че по-голямата част от качествени прилагателни в -s / съвпадащи форма наречия в -o / -е, не винаги е записана от речника;

Най-дългата междуметие, включени в граматика речник - "FizKult-здрасти" (15 или 14 знака, в зависимост от състоянието на тирето);

Думата "съответно" - извинете най-дългата и най-дългата съюз едновременно. Тя се състои от 14 букви. Най-дългата частица "изключително" с буквата кратко.

Дефектна глагол. Понякога глаголът не разполагат с всякаква форма, и това се дължи на законите на благозвучие. Например: "спечели". Той ще спечели, печелите, което правя. Победата? Ще тичам? победен? Филолози предлагат да се използва подмяна дизайн "спечеля" или "да се превърне в победител." Тъй като формата на първото лице единствено число липсващата глагол е недостатъчна.