Как за лечение на възпаление у дома бързо

Проблем на възпаление на кожата - винаги неприятно явление, особено ако тя е болезнено кипва. Но този проблем може бързо да се справят, ако времето да се започне лечение по правилния начин. Ако възпалението не предизвиква особена загриженост, че може да се лекува в домашни условия. В тази статия ще разгледаме как да го направя най-бързо и ефективно.Какво е възпаление?

Но най-напред е да се разбере, с които ние се занимаваме. Възпалени космения фоликул с нагнояване в центъра и зачервяване около - да заври. Това се случва по време на инфекция с стафилококус ауреус луковицата на косъма от увреждане на и контакт с микроби, като например замърсяване, повреда, нарязани. Честата поява на циреи показва отслабване на имунната система. Ето защо, в допълнение към лечението на циреи, трябва да се засили имунната система. впоследствие да се изправи отново с проблема.

У дома лечение на кипене отнема около една седмица, понякога малко повече.

Как да се лекува възпалението себе си

Причини и симптоми

Както вече идентифицирани, води до абсцес стафилококус ауреус. Но този организъм е нормално винаги присъства върху кожата. Фактът, че 90% от щамове (т.е. видове) го безвредни, но останалите 10% могат да причинят гнойни до отравяне на кръвта. Обикновено тези вредни микроорганизми е много малък, а на тялото с тях успешно се бори, но понякога има ситуации, в които съотношението на силите промени, тогава има възпаление. Какво фактори допринасят за рязко увеличение на патогенни щамове? Няколко групи фактори.

Как да се лекува възпалението себе си

Така че, първата група се дължи на особеностите на кожата:

 • Наранявания и щети - в организма на микроб влезе през раната;
 • Замърсяване - Липса на пациент лична хигиена;
 • При контакт с кожата с мукозни секрети в заболявания като ринит;
 • Нарушаването на защитните функции на кожата в контакт с корозивни химически състав (често наблюдавани при хора, чиято професия е свързано с областта на производство);
 • Прекомерното изпотяване - функция на организма.

Как да се лекува възпалението себе си

Втората група от фактори, свързани с намален имунитет:

 • Инфекциозни и възпалителни заболявания;
 • HIV инфекция;
 • бери-бери;
 • Като лекарства, които намаляват имунитета или лъчетерапия.

Как да се лекува възпалението себе си

Третата група - хормонални нарушения:

 • диабет;
 • Надбъбречна дисфункция;
 • излишък тестостерон.

Както можете да видите, причините за това са много, така че ако често се появяват циреи, трябва да се търси причината и да се справят с него, а не с последствията.

Симптоми, предполагащи ранно възпаление - появата на гъста болезнено подуване с зачервяване около коса. която постепенно се увеличава по размер и става все по-болезнено. След 3-4 дни, абсцес се образува, се издават над повърхността на кожата, като се смята, че точката на кипене е "узрял".

Как да се лекува възпалението себе си

Методи за лечение на циреи у дома

Начини за лечение на циреи много, погледнете най-достъпен дома.Лечението трябва да се провежда в три направления - компреси. аутопсия гнойни и антибиотици.

Очертаващата се необходимостта да ври топъл топъл компрес да се ускори процесът на зреене. Топлите компреси се прилагат в продължение на 10-20 минути няколко пъти на ден. Можете да замените компрес превръзка с мехлем Вишневски. тя също така има затоплящ ефект. Но това маз не трябва да се прилага върху лицето.

Добре е да знаете: прилага горещ компрес може да се използва само ако сте 100% сигурни, че това е възпаление, в противен случай можете да се нараните зле.

Как да се лекува възпалението себе си

аутопсия цирей

След като заври е узрял и избухна, трябва да го разглежда levomekol (мехлем продават в аптеките), можете да продължат да се прилагат топли компреси върху раната скоро изчистени.

Добре е да знаете: Ако заври за дълго време, той не се е разпаднала, е необходимо да се консултирате с лекар.

Как да се лекува възпалението себе си

антибиотици

Локално лечение може да бъде допълнен с прием на антибиотици, ако точката на кипене в продължение на дълъг период от време не минава, че е много болезнено, или има голяма площ от унищожение.

Как да се лекува възпалението себе си

Традиционните методи за лечение на цирей

лечение сапун

Настържете малко сапун без добавки, изсипва чип вода и готвене сместа до дебелина. Можете да добавите вода вместо мляко или сапун смесва с яйчен белтък, но в този случай сместа не заври. Разтвори охладената смес кипене и превръзка, бандаж променя най-малко 4 пъти на ден.

Как да се лекува възпалението себе си

иглолистни баня

Ако нагнояване много, това помага иглолистни бани. В гореща вода, добавете етерично масло ела или елови игли бульон и лягат в банята за 20 минути трябва да се повтаря редовно Процедурата.

Иглите съдържа вещества, които имат противовъзпалително действие.

Как да се лекува възпалението себе си

домашно мехлем

Той се счита за ефективно средство за мехлем, направени от катран. висцерална мастна тъкан. сапун и мед. смесени в равни пропорции. Мехлемът помага с "узрели" кипи, той трябва да се прилага по няколко пъти на ден.

Как да се лекува възпалението себе си

Използването на лук и чесън

Метод за лечение на циреи, известен на древните славяни - придават на възпаление половината печени крушки. по няколко пъти на ден, за да замени крушката с нова, за да се повтори, за да завършите изтичане на гной.

Чесън, както и лук, има силно антимикробно действие, така че можете да сложите в чинията на чесън се вари, периодично се променя с нова.

Как да се лекува възпалението себе си

билколечение

На незрели възпаление е добре слагам топли компреси от коприва бульон. лайка. градински чай или невен. И в узрели кипене може да се прилага превръзка с каша от листа от смокиня и алое вера, това растение бързо дръпнете гнойта и засегнатата област се почиства буквално за една нощ.

Как да се лекува възпалението себе си

Какво може да се направи у дома лечение на циреи?

Преди да се каже, какво да не правим при домашно лечение, означаваме случаите, в които не си струва да се започне. и необходимостта от незабавно да отидете на лекар за помощ:

 • вари се появи в новороденото;
 • повишена температура;
 • да се чувстваш много болка;
 • цирей "скочи" на лицето или в ухото;
 • гноясване размер по-голям от 5 mm;
 • в продължение на 2 седмици не се образува некротична ядро;
 • страдате от заболявания, които са причина за кипва.

Как да се лекува възпалението себе си

Ако вашият случай не принадлежи към по-горе, тогава може и да се справи с цирей у дома. Въпреки това, лечението не може да бъде у дома:

 • При никакви обстоятелства не отваряйте заври себе си, и дори да се прилага натиск върху него. Ако не го беше направил две седмици, тогава ще трябва да се потърси медицинска помощ;
 • За да намажете засегнатата област със зелена боя. йод. fukortsinom. други цветни лекарства. Ако не можете да се справят с възпаление или инфекция се появява непрекъснато, лекарят не може да определи размера на лезията.
 • Използвайте бинтове няколко пъти - те трябва да са стерилни, да не се въвеждат повторно заразяване.
 • Поливане преборили да заври, докато раната не се забави.

Как да се лекува възпалението себе си

Ако следвате всички препоръки, лечението ще се проведе бързо и ефективно.