Как да се намали вашите нокти на котка у дома дясно

Отрязаното нокти при котките

Ноктите на котките, както и пирони хората, които редовно се нуждаят от съкращаване, а днес Koshechka.ru сайт ще каже дали ноктите котки почиства, колко често е необходимо и защо.Котки - добре въоръжени хищници, те имат остри зъби и бързи рефлекси, те са гъвкави и мобилни. Техните нокти са в състояние да нанесат значителни вреди на други животни, килими, мека мебел, както и хора, които са получили по пътя си. Как да отрежете ноктите на котка? И това е необходимо?

В продължение на много години, хората са решили този проблем чрез хирургия - просто премахна нокътна плочка. В момента тази операция - последния метод, както и повечето лекари не го правят. Възможни ефекти - болка, промени в поведението, хапещи без причина - превишават ползите от операцията, която за собствениците на твърде големи. А това означава да се намали ноктите - много по-лесно и по-хуманни. Навременното съкращаване нокти има много предимства не само за хората и тяхното имущество, но също така и за котки.

Какво е предимството на животните?

нокти Котешки растат слоеве. Когато тяхната котка tochit- стария герб идва от, излагайки на нов. Въпреки това, когато животните сами правят - старата черупка не винаги се премахнат. Това е, което води до така наречените "врастнали нокти", които, на пръв поглед, доста болезнено. На второ място, врастнали нокти на краката са често са заразени.

Ако вашата котка е търпелив и спокоен, да намалят ноктите си - това е половин минута. Повечето домашни любимци, за съжаление, негативно отношение към такава процедура, както и по-голямата част от собствениците не винаги знаят как да го направя.

По-долу ще ви покажем как да отрежете ноктите на котката правилно.

Малко анатомия

Отрязаното нокти при котките

Как да се намали нокът

Повечето котки имат 18 пръста и, съответно, ноктите 18 (5 на предните лапи и четири на задния панел). Преди да се впусне в подстригване, вижте колко пръста има своя домашен любимец и как те са разположени. В покой, те се отстраняват. За да ги изложи натиснете едновременно горната и долната част на основата.Пирон Чувствителност осигури съдове и нерви, разположени в хипонихиума. Ноктите на котките обикновено са леки и съдът може лесно да се види. Когато резитба е много важно да не го докосне, защото това ще доведе до болка и кървене.

Съвети от ko6e4ka.ru: Ако все още боли съда - не се паникьосвайте! Кръвта може да бъде спряна чрез конвенционално калиев перманганат или специален кръвоспиращо прах, които се продават в магазини за домашни любимци. След това, не е необходимо допълнително внимание.

темп на растеж на ноктите е доста индивидуално, обаче, е желателно да ги нарежете на около всеки 3-4 седмици.

Често се вземат лапа на котката в ръката

Котките рядко се обидят при много кокетни нокти, но повечето от тях не ми харесва, когато някой се допре до лапите си. Всеки път, когато се гали котка, също гладка повърхност на накладките по стъпалата и пръстите на краката. В същото време можете да практикувате "нокти". Рано или късно, домашния любимец ще свикне и ще позволи никакво съпротивление да държи лапата си.

Утвърждава положителен опит

Ако котката е спокойно, хвалят го, гали и винаги да даде някои деликатес. Ако домашен любимец започва да се "бори" - просто спрете процедурата. Котките имат отлична памет и ако всеки път да се превърне подстригване нокти "военни" - с течение на времето ситуацията само ще се влоши.

Поканете приятел

За да изрежете котката на нокти за възрастни, особено у дома, винаги е по-лесно заедно. Един държи на домашен любимец, а вторият - съкращения. Особено котки фиксация, че е необходимо да ги държи нежно - като че ли никой не притежава. Но безплатно не позволява да си тръгне. След като домашен любимец ще започне да се бори - просто го пусна.

Не си губете времето

Нито едно животно няма да толерира на 10 минути кокетни нокти. Всичко трябва да се направи бързо и точно. Тогава дори до края на процедурата, котката не разбираше нищо.

Използвайте само добри инструменти и правилна техника

Е, как да се намали котката нокти у дома? Докато един човек нежно държеше котешка лапа и дърпа, а вторият - бързо разкрива нокти и ние нарязани на върха. След това постепенно се премества към следващия. Ако се съмнявате, че да се отреже - тя е по-добре да се спре по-малко. Във всеки случай, най-острата част - е на върха. За да премахнете, че е необходимо да се спре доста малко. по-лесно винаги да се започне с котки задните лапи обикновено не започне "обиден", докато по делото въпрос за предните лапи.

Отрязаното нокти при котките

В първите няколко пъти, може би на предните крака трябва да намалят в няколко цикъла. Веднага след като котката започва да се изнервят - той трябва да бъде освободен и да продължи процедурата, след известно време.

Да се ​​съкрати на ноктите трябва да се използват само специални ножици, които могат да се намерят във всеки магазин за домашни любимци.

Ако котката драскотини и разрушава - е по-добре, особено за първи път, нарязани на ветеринарната клиника. Там можете да видите как да го направя и как да се определи вашия домашен любимец по-добре.

Както при повечето неща в живота, практика рязане нокти има най-голяма стойност. Ако редовно ще го направите сами - това е 4-5 пъти на трудности, няма да има такива, нито за котката за вас.