Хорея - форми, причини, симптоми, диагностика, лечение

Какво е болестта на хорея
Хорея на заболяване и неговите форми

Хореа се отнася до група от заболявания на нервната система. Това може да предизвика различни фактори, като лошо процес циркулация в областта на мозъка, вирусни заболявания, ревматизъм. Хорея често се развива след продължителна употреба на мощни лекарства и химикали след отравяне и въглероден окис. При бременни жени, заболяването се проявява с чести вирусни заболявания, по-специално ангина след рецидив.Проявата на първите симптоми на хорея трябва да бъдат предупредени и да стане повод прегледан от лекар. Първото нещо, което лекарят изключи ревматизъм, ревматична хорея, тъй като най-често се отразява на човешкото тяло. Друга форма на хорея - ревматична - рядко заболяване, което се проявява като усложнение на енцефалит и изпълнен с парализа и дори смърт. Ревматична хорея може да пострада при деца на възраст между две и шест години и бременни жени. Ревматичната форма на заболяването се проявява в 25-30 години при пациенти, които са претърпели остри инфекциозни заболявания в миналото.

Отделен форма се счита сенилна хорея. За разлика от ревматична хорея, което се отразява на децата, това се отразява на нервната система на хората на възраст над 60 години, и се предхожда от атеросклероза. В тази форма на характерните симптоми възникват хорея, психиката на практика не страда.

Голяма група от риск - деца на родители, които имат история с диагноза "Ревматична хорея" или друга форма на заболяването. Той е един от най-често срещаните наследствени заболявания и патологични промени в гени са лесно предадени от едно поколение pokolenie.Nasledstvennaya форма на заболяване, наречено хорея на Хънтингтън.

Симптоми симптоми на хорея

Заболяването може да се прояви веднага. Но хорея симптоми обикновено изразени и леко подобен на симптомите на други заболявания на нервната система. Началото на нападението се характеризира със слабост, пациентът не може да устои, преместване, мускулите отслабват и губят техния тонус. Характерни симптоми на хорея доста наподобяват естествените движения на лицето и крайниците, усмивки, гримаси и други изражения на лицето. Но всичко това е направено несъзнателно и неконтролируемо човек. При тежки случаи, болестта при децата води до нарушения в говора, необратими последици в малкия мозък, което е вероятно да наруши координацията на движенията.

Що се отнася до психическото състояние на пациента, той също се променя в хорея Geningtona. Memory отслабва, интелектуална дейност е счупен, пръснати внимание, настроението се променя драстично. Показват халюцинации, заблуди. Облекчение се случва по време на сън на пациента, но като правило, не може да заспи с трудност поради явни симптоми на хорея.Диагностични методи хорея

За да се диагностицира Geningtona хорея или ревматична хорея, трябва да премине серия от изпити. За да зададете правилното лечение на хорея изисква анализ на кръвта на пациента. Според резултатите може да се определи чрез повишаване или понижаване на ниво на белите кръвни клетки, както и дали стрептококова инфекция е налице. Кръвта може да бъде открит и причинява ревматична хорея. В процеса на диагностициране на хорея Geningtona сигурен лекарят прегледани записите от родителите на пациента на детето, за да се определи дали причината за нея влошаване наследственост.

По време на изпитването на ЕЕГ се използва и методът на ядрено-магнитен резонанс. Хорея при деца и възрастни също се диагностицира чрез компютърна томография.

Параметри терапия за лечение на хорея

Доктор предписано лечение на хорея трябва да се извършва с точност. Опасността от някои форми на заболяването, като например хорея Geningtona е чести рецидиви. Поради това, че е невъзможно да се игнорира съветите на лекарите. Това е много важно за развитието на хорея при деца, страдащи от ревматизъм, сложете ги в сметката в диспансера. Това прави възможно в някои случаи, за да сведе до минимум риска от развитие на тежка форма на хорея при деца и възрастни.

Какво е болестта на хорея

Терапия за лечение на хорея включва редица лекарства. Това антипсихотици, седативи, противовъзпалителни и противовирусни средства, антихистамини и витамини, средства за вазодилатация и подобряване на мозъчната функция. При тежки хорея Geningtona използват антибиотици. Освен това, лечението на хорея назначен физиотерапия, терапевтични радонови вани и вани с игли.

Ефективността на лечението на хорея зависи от това как правилно и своевременно да установи, че основната причина за развитието на това заболяване. Лекарите не препоръчват да планирате раждания за хора, които имат диагноза "хорея" семейна история на. Ако хорея симптоми се появят по време на бременността на жената, вероятността да имате здраво бебе намалява. Втората бременност не трябва да се планира.

Родителите на деца със симптоми на заболяването трябва да бъдат много внимателни и предпазливи при разговори и поведение. Вие не може да предизвика дразнене на нервната система и виковете на негативни емоции.

Знаете ли, че:

Човешки кости са по-силни, отколкото конкретни четири пъти.

Най-висока телесна температура е записан в Uilli Dzhonsa (САЩ), който е приет в болница с температура 46,5 ° С

Всеки човек има не само уникални отпечатъци, но и език.

По време на кихане тялото ни напълно спира да работи. Дори сърцето спира.

Хората, които използват, за да се хранят редовно закуска са много по-малко вероятно да страдат от затлъстяване.

5% от пациентите с антидепресанти кломипрамин причинява оргазъм.

Ако усмивката само два пъти на ден - може да понижи кръвното налягане и намаляване на риска от инфаркти и инсулти.

Падане от магаре, вие сте по-вероятно да си счупи врата, от падане от кон. Само не се опитвайте да опровергае това твърдение.

Един образован човек е по-малко податливи на заболявания на мозъка. Интелектуална дейност допринася за образуването на допълнителна тъкан компенсиране на болния.

Средна продължителност на живота е по-малко от левичари, отколкото десничарите.

Подготовката на кашлица "Terpinkod" е един от най-големите продавачи, а не заради своите лечебни свойства.

Когато любителите целувка, всеки един от тях губи 6,4 kkalory на минута, но те споделят почти 300 различни вида бактерии.

Лицето приемате антидепресанти, в повечето случаи, отново ще страдат от депресия. Ако човек се справи с депресията сами по себе си, той има добри шансове да забравим за това състояние.

Дума на устата срещу Интернет: изберете най-бързият и най-удобният начин да се напише на лекар

Ритъмът на голям мегаполис, работят до късно през нощта и хронична липса на време - всичко това създава своя отпечатък върху състоянието на здравето ни. Понякога, дори nekog.