E (електрически) тонирани стъкла на автомобили

Стъкло или филм може да променя степента на прозрачност, когато се прилага напрежение, са разделени на два типа:

 1. Електронната тониране;
 2. електрохромен тониране.
 • Електронен оцветяването (SPD) в двете стъкла на предните врати към управляващия блок ще струва 330 - 390 000 рубли.
 • Електрохромен засенчване на двете предни прозорци с блока за управление има цена 55 - 80 000 хиляди рубли.

E-тониране от SPD технология

Какво е електро тониране
Електронен тониране предназначена за многослоен структура. Между двете стъкла е херметичен материал придава различни свойства на стъклото: • сила;
 • абсорбция на UV радиация;
 • Възможност за промяна на прозрачността.

Размерът на пропусната светлина се променя от електрическото поле на. Стъклото е непрозрачен при липса на напрежение. Възможно да се установи някаква степен на прозрачност удобно за водача.

Напрежението на променлив произвежда преориентиране на частиците по посока на напрежение elektopolya. Технологията е разработена за филма, но самият филм може да се реализира като търговски продукт, защото чувствителността на филма към външни влияния. За хората, които имат умения в колата с ръце тонизиране, самостоятелно инсталиране на филма не е възможно. На пазара са достъпни само завърши стъкло. Спектърът на филмови приложения е достатъчно широк, но най-високото търсене е електрическа кола за тониране.Електронен тониране призната от синята сянка с прекъсване на електрозахранването. Филмът, който е в стъклото преминава само синьо спектър светлинно излъчване, и да го улавя окото. С лек филм осветление предава целия спектър на светлината и става видима черен оттенък. Електрическа тониране е единица за контрол, която има способността да се свърже с бордовия компютър. Може да варира от степента на предаване на светлината чрез сензорния панел.

Съвети за използване

 1. На един слънчев ден се препоръчва да се сведе до минимум прозорци предаване на светлина от повечето условия на осветеност.
 2. Вечер трябва да установи необходимото ниво на прозрачност.
 3. През нощта ще трябва да увеличите прозореца, за да се облекчи.

Тонирани електрохромен PDLC технология

Какво е електро тониране

Електрохромен технология тониране е разработен в Корея. Той се произвежда като обикновен фолио и залепващ филм върху субстрата. Технологията се основава на свойствата на zhidkokristllicheskogo слой, който е разположен между два слоя филм. В покой кристалите не са подредени в определена структура, и светлината не е в състояние да проникнат през филма. Стъклото има цвят матирана. Захранващото напрежение се натрупва кристали в определен ред по подобие на електрическо напрежение и светлината лесно прониква през филма, съответно, стъклото става прозрачен.

Тази технология не е популярна на пазара на автомобилната тониране, тъй като тя работи на принципа на завеси, в непрозрачен състоянието на очевидната липса както на външната страна на превозното средство, както и вътре в нея.

самостоятелно тониране

Какво е електро тониране

Електрохромен филм може да се инсталира на ръка.

Алгоритъмът е както следва:

 1. измерване на размера на стъклото и да направи модела;
 2. съответстващо намаляване на размера на филм парче надвишава размера на прозореца;
 3. премахване на защитната слой филм;
 4. придават оцветяване на стъклото с вътрешната страна на превозното средство;
 5. свързване на контролера;
 6. свързване invector;
 7. изолиране на контакти;
 8. скриване на контакти под повърхността на кожата.