Дифтерия при деца - симптоми и причини за лечение и диагностика на дифтерия

Exciter и причинява дифтерия при деца

Основните причини за дифтерия при децата са липсата на ваксинация по възраст и инфекция. агент причинител на заболяването е Corynebacterium дифтерия. Производство на дифтериен токсин, той причинява заболяване. Atrium често лигавицата на устата, носа, ларинкса. Corynebacterium прилага за тъкани и клетки започват да произвеждат екзотоксин - вещество, което причинява смъртта на клетки в тялото. Exotoxin има местни и общи реакции в разпространението на съдово легло. След контакт с фаринкса дифтерия бацил на сливиците на инфектираните клетки е разпределение на специфичен течност, която сгъстяване се образува дебел филм фибринозен сивкав цвят.Най-сериозният екзотонин усложнения действие включва миокардит (възпаление на сърдечния мускул) и увреждане на нервната система. В случай на миокардит е нарушение на сърцето, има различни смущения тежки ритъмни до пълно спиране на сърдечната дейност. замъглено виждане тип диплопия (удвояване) може да възникне, когато лезии на нервната система, актът на преглъщане, реч, за пълна загуба на глас. Дифтериен токсин могат да проникнат в тъканта на гърлото, което води до много сериозно изразен едем ( "бик врата").

Признаците и симптомите на дифтерия при децата

Симптомите на дифтерия при деца са много разнообразни и зависят от локализацията на процеса на инфекция.

Симптомите на носната дифтерия. Когато това се случи форми лезия на носните пътища. Сред тях се откроява кървава разряд. Подробно проучване на крилете на частите на носа се появи тънка кора. Тази форма на заболяването рядко води до усложнения. Въпреки това, здравните организации носната дифтерия е проблематично, тъй като Той се разпространява по-бързо от други форми на заболяването. Първите признаци на носната дифтерия се появяват бързо.

Симптомите на дифтерия орофаринкса

Дифтерия е, че детето

Diphtheria орофаринкса (гърлото) - най-честата форма на заболяването. Характеризира се с появата на плътни фиброзни филми на сливиците, които са много трудно да се премахнат шпатула. Когато се опитате да премахнете - те започват да кървят.

За тази форма на заболяването се характеризира също с такива симптоми като дифтерия възникване на орофарингеален възпаление, повишена температура до 38.3-38.9 ° С, тахикардия, слабост.

Симптомите на дифтерия на ларинкса

Дифтерия на ларинкса е едно от най-опасните форми на дифтерия усложнения. Пациентите показват следните симптоми на дифтерия - висока телесна температура (39.4-40 ° С), слабост, кашлица, пресипналост и загуба на глас, дихателни разстройства. Появата на "бик врат" показва висок титър на циркулиращите екзотоксин. В редки случаи е налице остра дихателна недостатъчност и, като следствие, смърт.

Дифтерия на кожата при деца

Има около 33% от всички случаи. Предимно типично за хора, които не спазват правилата за лична хигиена. Почти всяка област на кожата могат да бъдат заразени от дифтерия пръчка. На мястото на инфекция се появява възпаление на дермиса за образуване на язва сиво плака, nonhealing рани.Трябва да се помни! В първата поява на съмнение за дифтерия трябва незабавно да се свържете с болницата.

Диагностика на дифтерия при деца

Диагностициране на заболяването, което трябва спешно. Обикновено лекарят поставя диагноза въз основа на клиничните прояви, без да се чака потвърждение на лабораторни данни. Диагностика на дифтерия при деца, базирани на различни данни.

Първоначално тя ще проучи си ушите, носа и устата на пациента, за да се изключат други заболявания, които причиняват възпаление на орофаринкса, висока телесна температура - стрептококова инфекция, инфекциозна мононуклеоза, и т.н. Най-важната особеност характеризира с дифтерия - е появата на плътни фиброзни филми.

Лабораторна диагностика на дифтерия

дифтерия Диагнозата може да се потвърди чрез натривка от заразения район. Използвани оцветяване по Грам. Под микроскоп, дифтерия бацил изглежда като множество перли близко разположени колонии.

лечение дифтерия

Дифтерия - особено опасна болест, лечението на който се провежда в медицински болницата. Когато тежки усложнения (дихателна недостатъчност и т.н.), лечението се извършва в интензивно отделение. дифтерия Лечението включва комплексен подход: как да се използва медицинско лечение и здравни грижи за пациента.

Въведение антитоксина

Дозировка: от 20 000 IU до 100 000, в зависимост от тежестта на формата на заболяването и час. Антидот се прилага интравенозно.

Антибиотична терапия за дефтер

Антибиотици се използват, за да се предотврати по-нататъшно предотвратяване на инфекция и предотвратяване на тежки усложнения (пневмония). Те не се използват като заместителна терапия PDS, и във връзка с това. За лечение на дифтерия използва: пеницилин, ампицилин, еритромицин. От тях, еритромицин е по-ефективен за лечение на заболяване, като Той има по-добър поглед върху тъканта.

грижи за пациента с дифтерия

Пациенти, страдащи от дифтерия изисква строг почивка легло, медицински грижи и интензивно отделение - инфузионна терапия, кислородна терапия, наблюдение на сърдечно-съдовата и дихателната системи, за лечение на заболявания на нервната система. Пациенти с дифтерия на ларинкса може да се наложи спешна операция за ostrovoznikshego стеноза.

Пациентите се възстановяват от заболяване се нуждаят от около 2-3 седмици почивка у дома. В допълнение, те са имунизирани срещу дифтерит.

Лечение и прогнозиране на усложнения от дифтерия

В случай на миокардит при пациенти с дифтерия назначен кислородна терапия - използването му може да се избегне аритмии. Понякога, при по-тежки ритъмни нарушения изисква инсталирането на изкуствен пейсмейкър. Пациенти с нарушена преглъщане действие могат да се захранват чрез назогастрална сонда. Пациентите с пневмония. остри респираторни заболявания се прехвърлят в изкуствено дишане.

Прогнозата зависи от формата, теглото, присъствието на усложнения, времето на приложение на антитоксин. Колкото повече от тези показатели, толкова по-висока вероятност за смърт.

Рискът от фатален включват: деца под 15 години, пациенти със съпътстващи пневмония или миокардит. Дифтерия на носа и кожата е рядко фатално.

предотвратяване

Предотвратяване на дифтерия включва 4 основни аспекта: имунизация на населението, изолация на заразените пациенти, откриване и лечение на лица за контакт доклад на огнище на болестта в управлението на здравеопазването.

имунизация на населението

В момента имунизация на населението - това е най-ефективният начин да се предотврати дифтерия. Имунизацията се извършва чрез въвеждане на ваксината срещу дифтерит, коклюш, тетанус (DPT) в 3 етапа:

Дифтерия е, че детето

  • първата ваксинация на 3 месеца;
  • втората ваксинация на 4.5 месеца;
  • Трета ваксинация на 6 месеца.

Допълнителна проведе реваксинация на населението:

  • на първо място - за 18 месеца;
  • вторият - в 7 години;
  • третата - от 14 години насам.

След като всички възрастни, които са реваксинация срещу дифтерия на всеки 10 години от последната реимунизация.

Изолиране на инфектирани пациенти

Пациенти, които са се разболели с дифтерия трябва да бъдат изолирани в продължение на 1-7 дни. изолиране на пациента се прекратява след последната дезинфекция и единичен отрицателен резултат на бактериални изследвания слуз от гърлото.

Откриване и лечение на лица за контакт

Като се има предвид, че дифтерия има много кратък инкубационен период е силно заразна и се извършва идентификация и проследяване на лица в контакт с пациента. За да се предотврати тях се определя от седем дневен курс на антибиотична терапия.

са необходими за наблюдение на потенциални източници на инфекция, както и да допринесе за изготвянето на по-точна информация за характера на възникване на огнище дифтерия Тези мерки.