Begonia от семена у дома - как да расте здраво копие от

Как да расте бегония
ampelnye бегония
Как да расте бегония
Vechnotsvetuschaya

Вземете нов завод у дома или резници могат да се отглеждат от семена. възможни резници, ако вие или ваш приятел има родителското растение. Ако няма такъв след това разтворете тези видове може да се засява.засаждане датира бегонии

Отглеждане бегонии vechnotsvetuschey у дома е доста трудна задача, но прилагането на правилното усилие ще даде дългоочакваното резултат. На първо място, трябва да се вземе решение за времето на засаждане.

Как да расте бегония

Ако сеят семената преди, по време на засаждане в земята, цветето ще бъде разширена и ще бъде лошо да се утвърди. Това ще се отрази на броя и размера на съцветия.

Най-добрият размер са грудки 2-3 см в диаметър. Ampelnye бегония клубени с цъфтеж и размери това лято и тихо толерират съхранение през зимата.

Как да расте бегония

По-малки грудки заболели и гниене по време на зимуване се среща в около една трета от растенията и цветята растат доста трудно.

Сеитба на семената на растенията

Недостатък на всички видове бегонии семе е техния размер - те са много малко. Засаждането е трудно, че е лесно да се разкарам, събуждане или прекалено покрита с пръст. Но ако имате появата на малки микроби, след успех е гарантиран.

Съвременните компании за семена произвеждат удобни видове дребни семена - гранулирана. Всеки семена е затворена в обвивка от хранителни вещества, поради което по-лесно за посев по много начини. Особено, такива семена могат лесно да бъдат въведени в торфени таблетки, значително опростяване на периода на покълване.

Много домакини мислят само за това как да почистите диван или дрехи от прах, боя или животински косми. Но много по-важно да се очисти организма от паразити. да не се разболяват, защото паразитът не е просто банални червеи, това е много различни форми, които отдавна са доказали, че са причина за много заболявания, вариращи от алергии и астма, при проблеми с кожата, дерматит, чести настинки, остри респираторни инфекции, главоболие и хипертония. Освен всичко това, то е паразитите са причина за много видове рак. Как да се чисти организма правилно. Четем ексклузивно интервю с ръководителя на Паразитология д-р Rykov.

 • Засяване на торф таблетка

За да направите това, торфени таблетки трябва да се хидратира добре и сложи върху палета. На всяка таблетка се поставя една пелета, и омокря и цялата структура се поставя под прозрачната капачка от чашата или стъклото на топло.

Как да расте бегония

Засяване на торф таблетка

tabletochek поливане не е на посадъчен материал, и в тигана. По този начин, торф за усвояване на точното количество течност и излишната влага не вреди на разсад. Основното нещо е да се уверите, че не е имало липса на влага, като от торф водата бързо се изпарява, а и най-малкото липса на влага може да изсъхне тънки издънки.

При спазване на температура (в рамките на 22 градуса) издънки трябва да се появи в рамките на две седмици. След това, полиетилен или пластмасова капачка се отстранява и се оставя да расте разсад в светло място.

Как да расте бегония
Преди засаждане, накиснете таблета добре
Как да расте бегония
Сложете едно семе в една таблетка
Как да расте бегония
Покрийте със стъкло или чаши
Как да расте бегония
директно душ таблетки

След появата на трети таблетките листа разсад са настанени в отделни контейнери. Цялата торф слой трябва да бъде изцяло потопен в лек ронлива почва. Дренажът се отървете от излишната влага и да се осигури необходимия поток от въздух.Семена за посев, без външна обвивка е най-добре, проведени в кутия в земята. Таблетките с торф е много трудно да се постави само по едно зърно и няколко разсад по-късно ще бъдат тесни. Семена рядко излива върху почвата се навлажнява с пулверизатор и покрита с прозрачен слой (полиетилен, стъкло или пластмаса).

Как да расте бегония

Както в случая с гранулите издънки се появяват след около 12-14 дни, при условията на температура и леки условия. Спомнете си, че пряка слънчева светлина трябва да се избягва.

Всички поливане трябва да бъде направено само от пистолета и се уверете, че не е имало застой на влага и сушене. Обилно количество влага може да предизвика гниене и гъбични заболявания.

Как да расте бегония

Поливане само pulvelirizatora

Втвърдяване разсад на етапа на растеж на първите истински листа и гранулирана за непокритите семена. го произвежда след поникване на семената, отваряне на капачката или филм в продължение на 10-15 минути. По този начин, на излишната влага се отстранява, свеж кислород се доставя и младите кълнове свикнали с околната среда.

Постепенно увеличавайте времето на втвърдяване може да бъде. Появата на третия лист показва, че растенията се нуждаят от повече пространство, и те се нуждаят от словесен двубой. Производство на мека мебел в отделни саксии, необходими, без да вдига шум, опитвайки се да не се повреди деликатните корени.

Как да расте бегония

Грижа за растенията

По този начин, отглеждането на сортове vechnotsvetuschaya и висят-Даунинг - прост, но процесът изисква внимание. Допълнителна грижа за растенията. засадени по някакъв начин, то е редовно поливане и осветление на място.

Ако цветето трябва да растат на открито, е препоръчително да го засадите в оранжерия в началото на май. Филм подслон ще защитава растението от студа през нощта. През деня, слънчевите топлинни инсталации Времето отворени, осигурявайки по този начин втвърдени разсад. До края на месеца приюта могат да бъдат напълно отстранени.

Една седмица преди засаждане на постоянно място произвежда тор калиев фосфат. Съотношение - 5 грама на кофа с вода. Това ще позволи на растението да расте силно и го предпазват от болести.

Засадени в почвата отглеждат цветя трябва, когато заплахата преминава намаляване на температурата. Ще трябва само да се води, разчиствате свобода и да се насладите на красивата и изобилен цъфтеж.

Как да расте бегония

Засадени в открита площадка за производство, когато нямате температура падне

По този начин, правилно засадени и отгледани с много любов в дома разсад Ви гарантира силни и красиви растения през сезона. Особено, е необходимо само веднъж да расте бегония стая от семена. Ще получите или грудките, които ще бъдат в състояние да засадят следващата година, или едно цвете, което безопасно През зимата на перваза на прозореца, ще ви зарадва с всички следващи сезони в градината.

В тялото на живо своите паразити?

Наваксване на домакинската работа и почистване толкова лесно "вдигне" паразити, при контакт с тях просто неизбежно, особено ако имате домашни любимци.

Симптомите на появата на паразити в организма могат да бъдат:

  • чести простудни заболявания, остри респираторни инфекции, болки в гърлото, кашлица
  • текуща алергична хрема, зачервени очи
  • кожна алергия, сърбеж, екзема
  • брадавици и папиломи
  • главоболие и различни болки и спазми в вътрешни органи

Вероятно, аз засадих на бегония не е точното време, защото имам това не цъфти. Той седи в продължение на много години, но цъфтят дори не мисли. Въпреки, че се чувства чудесно. Последвах я почти никаква грижа за, полива, като си спомни. И тя не може да се грижи по-малко. В момента расте бавно. Струва ми високо на стенния шкаф, така че трябва да се изправи на стола, за да го излее. Но нищо, въпреки че зелените в кухнята - също е добро.

Най-добрите идеи занаятите от пластмасови бутилки, за да дадат свои ръце
 • Стъпка по стъпка ръководство, тоалетна строителство да даде свои ръце
 • Мощност на антената сигнал към телевизора на вилата

  Торф - ценен органичен тор
 • Какво е най-добрият тор, за градината?
 • Стърготини като тор - евтини, достъпни, дървесен компонент

 • Как да расте бегония

  Как да расте бегония

  Как да расте бегония

  Как да расте бегония

  Как да расте бегония

  Как да расте бегония

  Как да расте бегония

  Как да расте бегония

  Как да расте бегония

  Как да расте бегония

  Как да расте бегония

  Как да расте бегония

  Как да расте бегония

  Как да расте бегония