Артрит в Кучета - симптоми, лечение, лекарства, причини за най-добрите ни приятели

Какво е артрит при кучета

Артрит при кучета, за съжаление, не е рядко заболяване. Той е изложен на почти всеки 4-5 куче в уважаван възраст. Това заболяване включва анормални негативни промени в ставите. Най-засегнати от тази болест и далматински породи кучета Чоу.Форми на артрит при кучета

Има пет вида артрит и всички от тях имат определени характеристики.

 • Травматичен артрит - причинени от разтягане или разкъсани връзки, вътреставно увреждане на кост или хрущял вреда;
 • Остеоартрит - заболяване, предизвикано от заболяване на хрущяла, навяхвания или дисплазия. Тази форма на артрит е най-често;
 • Ревматоиден артрит - един от неразпределени видове артрит. Те страдат от предимно малки кучета. Това заболяване е хронично и може да доведе до сериозни промени в ставите.
 • Drug артрит - настъпва след употреба на ваксината или някои лекарства.
 • Идиопатичен артрит - възпаление, което причинява артрит. За лечението е необходимо да се следват всички характеристики и факторите, които са довели до появата на болестта.

Възможни причини на артрит при кучета

Причините за това заболяване, като правило, са много разнообразни. Но най-вече, факторите, провокиращи появата на артрит са:

 • постоянно състояние на стрес, в която животното е била държана в продължение на дълъг период от време;
 • инфекция, засегнало общото състояние на здравето на кучето и на имунната система;
 • различни травми, натъртвания или увреждане;
 • възпаление.


Симптомите на артрит при кучета

Симптоми съобщиха от развитието на болестта при кучета са:

 • болки в ставите (следните симптоми са причинени от болезнено усещания като основната причина за последвалите проблеми с здравето на кучето);
 • отказ да се ходи, особено при лошо време;
 • ниска мобилност;
 • лоша координация на движенията;
 • постепенно увеличаване на теглото (получен от ниска физическа активност);

Методи за лечение на артрит

Кучета, страдащи от артрит може да се помогне като консервативен метод (лекарствено лечение), и използване на алтернативни методи.

алтернативни методи

Ако заболяването не е в остър стадий, и кучето не изпитва силна болка, собственикът на животните спокойно да използвате рецепти от артрит, включително и най-различни билки и други естествени материали.

Например, глог или коприва може да помогне за намаляване на възпалението. Въпреки това, той е да се припомни, че използването им в комбинация с нестероидни противовъзпалителни средства може да доведе до неочаквани и неприятни последици.

Дарете възможно и със специален меден яка, благотворно влияе на организма на кучето страда от артрит.

Не се излишни и специални пакети, приготвени в домашни условия. Обикновено рецепта, съдържащ 2 капки хвойна и лавандулово масло купа и ненагрят вода. Тази смес трябва да се приложи към парче плат придават на възпалителен фокуса, да наложи одеало или кърпа и се оставя за половин час. Редовната употреба на тези процедури може значително да подобри здравето на животните.

Ние не трябва да забравяме за специална диета. От куче диета е необходимо да се изключат напълно някои зеленчуци (домати, картофи) и зърно. Добавяне на семена храни, яйчен жълтък, джинджифил, както и екзотични плодове (папая, манго и оранжеви) също ще помогне в борбата срещу болестта. Всяка храна за пациентите куче артрит са най-добре се представи под формата на пюре.

лечение

Медикаментозното лечение включва използването на противовъзпалителни, аналгетични и хирургически инструменти. За да премахнете възпалението често използвани Metacom или Rimodil (по време на хранене), за облекчаване на болка ветеринарните лекари препоръчват хондропротектори, Traumeel и Hionat. Хирургическата намеса е необходима, като правило, травматична болест и в случай на тежки обостряния.

На сайта можете да прочетете следните лекарства, които помагат на кучета с артрит: